• Ekovianoce 2021

          • Zapojili sme sa do projektu Ekovianoce  - výstava vianočných stromčekov v Parku M. Kukučína, ktorú organizuje Základná škola s materskou školou, Komenského 279/32.  Každá škola z mesta Dolný Kubín si vyzdobila stromček ozdobami, ktoré vyrobili žiaci  z odpadového alebo prírodného materiálu. Tento rok má výstava podtitul Z rozprávky do rozprávky, teda stromčeky budú zdobené v duchu rozprávok. Navštívte park M. Kukučína a uhádnite aká rozprávka sa stala inšpiráciou pre výzdobu našeho stromčeka.

          • Bubnovačka 2021

          • Tento rok sa opäť naša škola zapojila do celoslovenského podujatia „Bubnovačka - Aby deti bolo lepšie počuť!“ Počas celého týždňa sa realizovali v triedach rôzne aktivity. Naši najmladší žiaci si s pomocou pani učiteliek vyrábali jednoduché hudobné nástroje. Žiaci 5.-9. ročníka si vypočuli podcast na tému  „Deti zažívajúce domáce násilie“, kde sa dozvedeli, aké formy násilia na deťoch existujú. Spoločne si vymodelovali rodinu, kde je dieťa milované, chcené a rodinu, kde je dieťa týrané. Nakoniec pomocou edukatívnej hry „Emócie a pocity“ priraďovali tváričky so svojimi emóciami.

            V piatok sa rozbubnovala celá škola. Pán učiteľ Viliam Janík napísal a zhudobnil pre nás pesničku, na ktorú všetci žiaci a učitelia dupali, tlieskali, hrkali a bubnovali za všetky deti, aby nikdy nezažívali domáce násilie. Veríme, že nás bolo počuť na celom Slovensku.

          • Hovorme o jedle

          • Naša škola sa zapojila do  IX. ročníka týždňa „HOVORME O JEDLE“. 

            V rámci tohto týždňa sa žiaci oboznámili  so všeobecnými informáciami o kravičkách, prvovýrobe mlieka a o jeho spracovaní. Z prezentácie, ktorú si pripravila pre žiakov pani učiteľka Julka Krížová sa dozvedeli o dôležitosti mlieka  mliečnych výrobkov v našom jedálničku. Ďalšou aktivitou bola ochutnávka pokrmov z mlieka, ktoré si žiaci pripravili so svojimi pani učiteľkami - to bol najlepší dôkaz toho, že mlieko a mliečne výrobky budú mať svoje miesto v ich jedálničku. Samozrejme nechýbala ani športová aktivita v školskom klube detí. Cieľom hry bolo bezpečne doviezť mliečko do mliekarne a vyhnúť sa prekážkam na ceste, čo sa našim žiakom úspešne podarilo. Nezabudli sme ani na výtvarné aktivity. No posúďte sami...nie sú ich výtvory krásne a plné fantázie? Žiaci 6. triedy s pani učiteľkou Majkou Mikulášovou postavili vlastnú stavbu – domček pre kravičky. No a na záver sme si zaspievali veselú pesničku o kravičke „Na lúke sa pásla“, ktorú zložil pre našich žiakov pán učiteľ Vilko Janík.   

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do priateľského projektu Záložka do knihy spája školy sa zapájame dlhé roky. Organizátor nám vybral partnerskú školu z mestečka Boskovice. Témou tohto ročníka bol ,,Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní.“ V rámci projektu sme zrealizovali dve aktivity -  Čitateľské kreslo a Výrobu záložiek.  Vyrobené záložky  sme spolu s listami a kresbami  odoslali priateľom  z partnerskej školy do Boskovíc.

          • Beseda s akademickým maliarom Stanom Lajdom

          • 26.10.2021 sme sa v  Oravskej knižnici A. Habovštiaka s akademickým maliarom Stanom Lajdom na chvíľu stali maliarmi, ilustrátormi kníh pre deti. Podujatie bolo realizované v spolupráci s Oravskou knižnicou Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne v rámci projektu Radosť a poznanie bez hraníc, podporeného Ministerstvom kultúry SR z Programu 2. Kultúra znevýhodnených skupín. 

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Symboliky jesene sa nám v podvedomí ľudí spájajú aj s jeseňou života, preto každoročne v októbri prejavujeme častejšie a zreteľnejšie úctu našim starým rodičom. Naši malí škôlkari ani tento rok nezabudli na svojich starých rodičov a s pomocou pani učiteliek im pripravili malé zdravé prekvapenie. Veľa zdravia naší milí starí rodičia!

          • Beseda so spisovateľkou A. Gregušovou

          • 11.10.2021 sme sa v Oravskej knižnici A. Habovštiaka stretli so spisovateľkou Andreou Gregušovou. Porozprávala nám o knihách, ktoré napísala pre deti a z niektorých nám aj prečítala.

          • Beseda s Miroslavom Sanigom

          • Dňa 6.10.2021 našu školu navštívil spisovateľ a milovník prírody Miroslav Saniga. Besedu pre žiakov pripravila Oravská knižnica A. Habovštiaka v rámci projektu "Radosť a poznanie bez hraníc".

          • Informácie k začiatku školského roka 2021/2022

          • Informácie o nástupe do školy a pokyny riaditeľky školy k zahájeniu školského roka 2021/2022

            Školský rok sa začína 2.9.2021, slávnostné otvorenie školského roka bude prebiehať v jednotlivých triedach s triednymi učiteľmi od 7.30 hod do 11.00 hod. Pre žiakov prihlásených do ŠKD bude v čase od 11.00 do 16.00 pripravená výchovná činnosť v ŠKD.

            Vyučovanie je pre všetkých žiakov povinné prezenčnou formou, z dôvodu, že okres Dolný Kubín je v zelenej zóne. Aj v prípade, že by sa nemohlo z epidemiologických dôvodov  učiť prezenčne, mení sa forma vyučovania na dištančnú.

            Pri vstupe do školy sa uskutoční ranný filter – žiaci si vydezinfikujú ruky, prezujú sa a preberie si ich vychovávateľka, asistentka, ktorá bude vykonávať ranný filter alebo triedna učiteľka. Žiaci, ktorí sa prihlásili do ranného ŠKD majú možnosť  prísť do školy od 6.25 hod. do 7.15 hod. a ostatní žiaci nastupujú do školy v čase od 7.15 hod. do 7.30 hod.

            Každý rodič pred prvým nástupom svojho dieťaťa do školy cez Edupage konto odošle Vyhlásenie o bezpríznakovosti svojho dieťaťa.

            Zákonní zástupcovia žiakov, ktorí nastupujú do ŠZŠ po prvýkrát majú možnosť doprovodu svojho dieťaťa v prvý školský deň, ale len s jedným zákonným zástupcom. Rodič je povinný podpísať tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti – návštevník, mať  v priestoroch školy rúško a pobyt v škole obmedziť len na nevyhnutnú komunikáciu s triednym učiteľom, prípadne vychovávateľkou.

            Stravovanie budú mať zabezpečené od 2.9.2021 od 11.00 hod. všetci prihlásení žiaci. Bližšie informácie k poplatkom za stravovanie poskytne ekonómka školy Mgr. A. Maslíková – 043/5865412.

            Od 3.9.2021 bude prebiehať vyučovanie podľa platného rozvrhu hodín. Obsah a forma všetkých vzdelávacích aktivít bude zvolená tak, aby boli dodržané hygienicko – epidemiologické opatrenia.

            Počas pobytu v škole majú výnimku z povinnosti nosiť žiaci so závažnými poruchami autistického spektra, so sluchovým postihnutím, alebo so stredným a ťažkým mentálnym postihnutím a ich pedagógovia. Všetci ostatní žiaci a zamestnanci školy majú povinnosť nosiť rúško počas celého pobytu v interiéri školy s výnimkou konzumácie jedál a nápojov.

            Zákonní zástupcovia a cudzie osoby majú vstup do školy zakázaný. Návštevám je vstup povolený len po súhlase riaditeľkou školy a po predložení  Vyhlásenia o bezpríznakovosti.

            Komunikácia s triednymi učiteľmi je  doporučená predovšetkým cez Edupage, prípadne telefonicky. Osobné konzultácie s pedagogickými zamestnancami je potrebné si dohodnúť  vopred.

            Škola sa riadi usmerneniami MŠ SR – Školský semafor, pričom rešpektuje jednotlivé usmernenia platiace v zelenej, oranžovej a červenej fáze.

            V prípade, že žiak preruší vyučovanie na 3 dni a viac (vrátane víkendov a sviatkov), rodič musí vždy poslať písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti svojho dieťaťa cez Edupage (v zelenej fáze nie je potrebné). Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní.

          • MDD 2021

          • 1.júna sme v škole zažili výnimočný deň, lebo všetky deti po celom svete oslavovali svoj sviatok  a ani my sme na tejto oslave nechceli chýbať. Pani učiteľky si pre deti pripravili  rôzne vedomostné a športové hry. Po zvládnutí  každej jednej z nich dostali deti indície, ktoré  si nalepovali do pripravených tabuliek, až vznikla presná inštrukcia, na ktorom mieste sme pre ne schovali   poklad. Vďaka ich šikovnosti a vzájomnej spolupráci sa im ho podarilo nájsť . Urobili tým radosť nielen sebe, ale aj pani učiteľkám.

          • Ako sme oslávili Deň Zeme

          • Napriek tomu, že prežívame jedno z najťažších období, nesmieme zabúdať byť zodpovední jeden k druhému a zároveň sa zodpovedne správať aj voči našej planéte. Pri príležitosti Dňa Zeme sme aj my prispeli k tomu, aby sa nám  na našej planéte žilo lepšie. Pani učiteľka Julka a pani asistentka Jarka  so svojimi pomocníkmi Tobiaskom, Marekom, Martinkom, Dávidkom a  Markom urobili novú obrubu z kameňov pri našej školskej minizáhradke a pozbierali odpadky v okolí školy. Nákladiakom sa skoro ,,zavarili“ kolesá. Pani učiteľka Zuzka a pani vychovávateľka Gabika so žiakmi Peťkom, Simonkou, Patrikom, Vaneskou, Nikolkou a Peťkom záhradku vyčistili od buriny a umožnili tak kvietkom ukázať sa v plnej kráse. Práca im išla tak dobre, že sa  pri nej ani nestihli odfotiť. Pani učiteľka Majka a pani asistentka Tánička sa  rozhodli s pomocou Kristínky, Ivetky, Zdenky a Evky vyčistiť okolie cesty na Kuzmínovo.  Odmenou  pri práci im bola pochvala ľudí, ktorých  po ceste stretli  a zároveň  pohladenie slniečka, ktoré sa na ne po celý čas usmievalo.

          • Máj v ŠMŠ

          • Mesto Dolný Kubín venovalo našej školke na sviatok prvého mája májku, ktorú sme si spolu s deťmi v sprievode májovej hudby ozdobili farebnými stuhami. Krásna májka nám teraz spríjemňuje pohľad z okna v triede. 

          • O najkrajšiu kraslicu - celoštátna súťaž

          • Kraslice sú tradičným symbolom jari a veľkonočných sviatkov. Do 20. ročníka celoštátnej výtvarnej súťaže O najkrajšiu kraslicu, ktoré vyhlásilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne sa so svojimi prácami prihlásilo viac ako 160 tvorcov z celého Slovenska.

            Z detských prác porota ocenila v najmladšej kategórii 5 – 11 rokov kraslice našej žiačky Ivetky Gregorovej  Cenou za originalitu. Ivetka vyrábala svoje originálne kraslice so svojou triednou učiteľkou Mgr. Máriou Mikulášovou. Gratulujeme!

          • Virtuálne v knižnici

          • V piatok 26.3.2021 sa naši žiaci zúčastnili on-line hodiny, ktorú organizovala Oravská knižnica A. Habovštiaka v Dolnom Kubíne, v rámci projektu "Haló, tu knižnica". Knihovníčka teta Ala zoznámila žiakov s knižnou moľou - KnihoMilou a prečítala im o veľrybe Gréte. Ukázala im najnovšie knihy, encyklopédie a časopisy, ktoré si môžu žiaci zapožičať v knižnici. Už teraz sa tešíme na ďalšie on-line stretnutie. 

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola pre žiakov s telesným postihnutím
      • 0435865412
      • Matúškova 1631, Dolný Kubín 026 01 Slovakia
      • 37982583
      • 2022238911
      • 7000262125/8180
      • Špeciálna materská škola
      • 0904/876 313
      • Chočská 1585/29, 026 01 Dolný Kubín
      • Základná škola s materskou školou pri zdravotníckom zariadení
      • 043/5801365
      • Nemocničná 4, 206 01 Dolný Kubín
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje